TOP

Billedhuggers udstilling mangler vigtig dimension: Museumsleder med store planer

Siden 1924 har samlingen af billedhugger Niels Hansen Jacobsens værker været udstillet på Vejen Kunstmuseum. En billedhugger, som var kendt for sine abstrakte og mytologiske værker. Nu vurderer museumsleder Theresa Nielsen, at udstillingen mangler prikken over i’et, før den er fuldendt. Derfor har hun store planer med Hytten, som er Niels Hansen Jacobsens gamle hus i Vejen.

Det skriver JydskeVestkysten.

Billedhuggeren boede i Hytten om sommeren i perioden 1908-1924. Theresa Nielsen forklarer, at de på museet viser billedhuggerens værker, hans skulpturer og hans keramik, men der er en side af hans produktion, som de mangler – hans store produktion af gravsten.

“Den del af historien bør naturligvis også formidles, og det er oplagt at restaurere Hytten, der i starten var et aftægtshus,” forklarer hun til lokalavisen.

Hytten skal ikke kun være en del af gravstensudstillingen. Den skal også fungere som en legatbolig, hvor kunstnere kan bo i en periode og arbejde i et kreativt miljø. Theresa Nielsen har ladet sig inspirere af kunstnerkolonien Worpswede ved Bremen og håber, at Skolegade, hvor Hytten ligger, kan blive et rekreativt område.

“Derudover skal vi have genskabt billedhuggerens huggehus, hans keramikværksted og det lille stråtagsoverdækkende rum, som måske blev brugt til opbevaring af materialer,” siger Theresa Nielsen.

Lige nu kræver det dog en del restauration, før Hytten er indflytningsklar. Vejen Kommune har finanseret nyt stråtag, men huset er plaget af fugt.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk