TOP

Bibliotekernes eReolen kårer årets lydbogsoplæser: “Jeg giver meget bogen æren for, at det lykkedes”

Når man giver sig til at lytte til lydbøger, er det ikke kun forfatterens ord, der strømmer ind i øret. Det gør også stemmen fra den person, der har indtalt bogen.

Og der er forskel på de såkaldte lydbogsoplæsere. Nogle er bare bedre end andre. Den bedste i år er således Morten Rønnelund, der af brugerne på eReolen er blevet valgt som 2019-vinderen af prisen ‘Brugernes favoritindlæsning’. Det skriver Bogmarkedet.

Han vinder prisen for indtalingen af bogen ‘Alt det lys vi ikke ser’, der er skrevet af forfatteren Anthony Doerr. Prisen blev overrakt til eReolens efterårskonference på Middelfart Kultur & Bibliotek.

“Tusind tak for alle de stemmer, der gjorde, at jeg kunne tage prisen som årets favoritindlæsning. Jeg giver meget bogen æren for, at det lykkedes. Det er en formidabel bog,” lød det fra vinderen.

Udover Morten Rønnelund, var også Jesper Bøllehuus nomineret for indtalingen af bogen ‘Hvor der er vilje’. Martin Johannes Møller var nomineret for indtalingen af bogen ‘Projekt Rosie’, Nicoline Siff Møller for indtalingen af ‘Skyggespil’, Maria Garde for hendes indtaling af ‘I morgen kommer en ny himmel’ og Bent Otto Hansen for indtalingen af ‘Snebarnet’.

I samme omgang blev også Formidlingsprisen uddelt. Prisen gives til den bedste biblioteksformidler af digitale bøger. I år blev det Allerød Bibliotekers såkaldte bogstewardesser, der løb med den pris for deres “ekstraordinære indsats” under læsefestivalen Allerød Læser.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.