TOP

Bibliotek-massakre på tale i Assens – spareforslag kaldes “en nedvurdering af en hel profession”

Der er i skrivende stund seks biblioteker i Assens Kommune, men til næste år bør der måske kun være et enkelt.

Sådan lyder vurderingen fra revisionsfirmaet BDO, der ifølge Fyens Stiftstidende har kulegravet Assens Kommunes økonomi som led i en kommunal spareplan.

De seks nuværende biblioteker er placeret i henholdsvis Aarup, Assens, Glamsbjerg, Haarby, Tommerup Stationsby og Vissenbjerg, og hvis spareforslaget – som kan indbringe kommunen imellem 4,4 og 7,2 millioner kroner – vedtages, vil det betyde, at mellem tre og fem af de seks nuværende biblioteker må dreje nøglen om.

Samtidig vil besparelsen potentielt resultere i, at den samlede biblioteksmedarbejderstab beskæres med op mod 75 procent.

I Fyens Stiftstidende kalder bibliotekar og tillidsrepræsentant Heidi Mørch spareforslaget for “en massakre” og “en nedvurdering af en hel profession”. Hun uddyber:

“Hvis det her går igennem, så har du enten et eller tre udleveringssteder af materiale. Det er det, du har. Der vil ikke være personale til det store skolesamarbejde omkring læselyst, som vi ifølge biblioteksloven skal tilbyde. Alt det, vi arbejder med integration, er væk (…) Man får en materialeudleveringscentral,” siger Heidi Mørch. 

Det er endnu uvist, om der er politisk opbakning til at gennemføre BDO’s foreslåede biblioteksbesparelse. Budgetforhandlingerne starter i morgen, fredag.  

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk