TOP

Bestyrelsesformand for spillested anklaget for magtmisbrug

Et privat bryllup, der blev afholdt for omkring 14 dage siden på spillestedet Richter i Gladsaxe, har nu udviklet sig til en sag om magtmisbrug og nepotisme.

Ifølge TV 2 Lorry retter anklagerne sig mod spillestedets bestyrelsesformand, Preben Christiansen, der tilsyneladende har valgt at omgå reglerne, så hans kærestes søn kunne blive gift på spillestedet lørdag den 10. oktober. 

Det tidspunkt plejer ellers at være booket til afvikling af koncerter, men i dette tilfælde blev stedet brugt til bestyrelsesformandens private arrangement. Det strider imidlertid direkte mod Richters regelsæt, der ikke giver tilladelse til, at private eller virksomheder kan leje lokalerne.

Kommunens repræsentant var giftefoged

Det er den 20-årige Suleman Naim, der selv sidder med i Richters bestyrelse, hvor han er valgt ind som ungerepræsentant på vegne af spillestedets frivillige, der har rejst sagen. Først overfor hele bestyrelsen på Richter og herefter overfor formanden for kommunens Kultur- Fritids- og Idrætsudvalg, Katrine Skov (S), der også er kommunens politiske repræsentant for Richter.

Det har imidlertid vist sig, at hun selv har deltaget i brylluppet som giftefoged og har foretaget vielsen af brudeparret inde på spillestedet. Herefter har Suleman Naim så informeret hele byrådet i Gladsaxe Kommune.

“Den her sag må ikke bare ende med at blive fejet væk under gulvtæppet. Preben Christiansen har hele vejen igennem vidst, at han ikke måtte bruge lokalerne til private formål. Og det gør det på ingen måde bedre, at den politiske repræsentant fra kommunen også var til stede og selv vier brudeparret. Han har troet, at han som formand bare kunne gøre det uden at inddrage bestyrelsen, og jeg har fundet ud af, at han allerede havde booket datoen for tre måneder siden,” siger Suleman Naim til TV 2 Lorry.

Ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag

På foranledning af et spørgsmål fra byrådsmedlem Martin Skou Heidemann (V), der nu ønsker en uvildig undersøgelse af hele forløbet, vendte byrådet i Gladsaxe Kommune så sagen på et møde onsdag aften – dog uden at komme en afklaring nærmere.

Ifølge Martin Skou Heidemann har man således bedt Richters bestyrelse om at komme med en redegørelse på et ekstraordinært bestyrelsesmøde på mandag, hvorefter Richters fremtid skal vendes på et møde i Kultur- Fritids- og Idrætudvalget tirsdag.

“Lige nu ser det ikke ud til, at der kommer en uvildig undersøgelse, hvilket jeg finder stærkt problematisk, da der helt tydeligt er tale om magtmisbrug i den her sag. Det paradoksale er jo, at det går godt for Richter som spillested, hvilket jo også et eller andet sted er bestyrelsesformandens fortjeneste. At han så ikke er sin opgave voksen og misbruger sin position til et privat formål, bliver bare nødt til få konsekvenser,” siger Martin Skou Heidemann (V) til Kulturmonitor.

Hverken Richters bestyrelsesformand eller formanden for Gladsaxe Kommunes Kultur- Fritids- og Idrætsudvalg ønsker ifølge TV2 Lorry at udtale sig om sagen før de pågældende møder i næste uge.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk