TOP

Bestyrelse konstituerer direktør på Fuglsang Kunstmuseum

Museumsinspektør Tine Nielsen Fabienke er af bestyrelsen for Fuglsang Kunstmuseum udpeget som konstitueret direktør på museet, efter at den hidtidige direktør Anne Højer Petersen har opsagt sin stilling og rykker til Faaborg Museum. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

Tine Nielsen Fabienke er 50 år og uddannet mag.art. i kunsthistorie fra Københavns Universitet. Hun har boet på Lolland i mange år og haft forskellige ansættelser på Fuglsang Kunstmuseum. 

Hun blev i 2013 fastansat som museumsinspektør, og har i tidens løb stået i spidsen for en række større udstillingsprojekter, blandt andet den store udstilling ‘Ved bordet’ som blev gennemført i 2017 i tæt samarbejde med kolleger på Skagens Museum. 

”Jeg har et mangeårigt og dybtgående kendskab til huset, samlingen og de kunstfaglige opgaver. Og selv om tiden er turbulent og uvis også for museumsverdenen, ser jeg med ydmyghed og glæde frem til midlertidigt at videreføre Anne Højer Petersens fornemme virke – i nært samarbejde med dygtige kolleger på museet, de engagerede frivillige og de øvrige netværk omkring Fuglsang Kunstmuseum,” siger Tine Nielsen Fabienke. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk