TOP

Besøgstallet på Vikingeskibsmuseet i lodret fald efter genåbning: “Det er voldsomme tal”

Da coronakrisen indtraf sidste forår, handlede museumsdirektør på Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Tinna Damgård-Sørensen, hurtigt. Med en række fremtidsscenarier forudså hun, at krisen ville ramme museet hårdt både på besøgstallet og økonomien. 

Men hun havde næppe forudset det billede, der nu tegner sig godt to måneder efter, at museet fik lov til at slå dørene op igen efter anden nedlukning. Vikingeskibsmuseet oplever lige nu, at stort set ingen besøger museet. Det skriver sn.dk.

“Det, der ikke er så godt, er, at vi til dato i år har mistet 92 procent af vores gæster i forhold til et normalt år. Hvis vi ser på den periode, hvor museet har været genåbnet, har vi i gennemsnit mistet 85 procent om ugen, så det er voldsomme tal,” siger museumsdirektøren til avisen.

Årsagen til det markante fald i besøgende er, at turismen stadig lider under restriktionerne og følgevirkningerne af de høje smittetal rundt omkring i verden.

I et normalt år er 75 procent af Vikingeskibsmuseets gæster fra udlandet, og museets danske besøgende har ikke kunnet opveje de udenlandske turisters fravær. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk