TOP

Besøgstallet i de danske biografer er faldet med “lidt over ti procent”

Statsminister Mette Frederiksens (S) opfordring til at udskyde eller aflyse alle arrangementer med over 1.000 deltagere har sat sit tydeligt præg på det danske kulturliv – deriblandt også biograferne.

I går aflyste CPH:DOX deres stort anlagte åbningsceremoni i Det Kongelige Teater, og nu påpeger Danske Biografers direktør, Lars Werge – som Filmmagasinet Ekko har talt med – corona-situationen som den sandsynligste årsag til det dyk i antallet af danske biografgæster, som den forgangne weekend bød på.

“Vi kan godt fornemme, at folk har været lidt tilbageholdne i weekenden efter statsministerens melding fredag,” siger Lars Werge til Ekko og tilføjer, at weekendens besøgstal i de danske biografer ligger “lidt over ti procent” lavere end sidste år.

“Tallet sidste år lå over året før, så man skal tage med, at det svinger en del. I de kommende uger vil vi have et tydeligere billede af tilbagegangen,” udtaler direktøren.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk