TOP

Basbaryton vinder stor operapris

Lige nu afvikles Aalborg Operafestival i det nordjyske og traditionen tro uddeles Aalborg Operapris i den forbindelse til en sanger, der har gjort sig særligt positivt bemærket på den danske operascene. Juryen bag Aalborg Operapris har i år valgt 36-årige Simon Duus som modtager af den eksklusive pris. Det blev afsløret ved Aalborg Operafestivals åbningsforestilling ved Aalborg Kloster.

“Jeg er utrolig glad og beæret over at få overrakt en så flot pris. Det er en stor anerkendelse som kunstner at få, så jeg er meget ydmyg og taknemmelig,” lyder det fra Simon Duus i en pressemeddelelse fra festivalen.

Simon Duus er uddannet fra Operaakademiet ved Det Kongelige Teater i 2011 og senere ved Det Jyske Musikkonservatorium. Siden 2017 har barytonen været fast medlem af Det Kongelige Teaters solistensemble på Operaen i København, hvor hans repertoire blandt andet inkluderer Henrik i ‘Maskarade’, Papageno i ‘Tryllefløjten’ og Figaro i ‘Figaros bryllup’.

Også i udlandet har Simon Duus gjort sig bemærket, hvor han blandt andet har medvirket i koncertante produktioner af ‘Maskarade’ og ‘Babylon’ i Concertgebouw Amsterdam samt ‘Rigoletto’ på Opernfestspiele St. Margarethen i Østrig.

“Simon Duus er jo et fremragende eksempel på en operasanger med gennemslagskraft på både den danske og internationale scene. Han er yderst talentfuld, så prisen er i den grad fortjent,” fortæller festivalleder ved Aalborg Operafestival Peter Rønn.

Aalborg Operapris blev stiftet i 2003 i et samarbejde imellem Aalborg Operafestival og Det Obelske Familiefond. Prisen består af et legat på 25.000 kroner, en personlig operavase af glaspusteren Anne Flohr samt et engagement med Aalborg Symfoniorkester.

Aalborg Operafestival løber af stablen frem til på søndag 11. august.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk