TOP

Baggårdteatret får ny bestyrelsesformand

Bo Damgaard har siddet i Baggårdteatrets bestyrelse siden starten af maj, og nu overtager han posten som formand.

Han er tidligere direktør for FilmFyn og er blevet kåret som Årets Fynbo i 2019. Den tidligere formand, Jens Bo Thomsen, kunne ikke længere blive siddende på posten, da teatret har en regel om, at den samme formand ikke må sidde i mere end 12 år.

Jakob Bjerregaard Engmann, som er direktør for det Svendborg-baserede teater, har kun ros til overs for den afgående formand:  

”Jens Bo Thomsens indsats for teatret har været uvurderlig, og han har været en hovedkraft bag at organisere og professionalisere Baggårdteatrets bestyrelse. Dertil har han altid været en strategisk tænker for det egnsteater, der i dag står solidt og med en spændende fremtid foran sig.”

Baggårdteatrets bestyrelse blev i 2017 kåret som Årets Offentlige Kulturbestyrelse. Teaterdirektøren ser frem til at få den nye formand med på holdet og beskriver ham som en ”drømmeformand for fremtiden”, særligt i den tid som tid som teatret går i møde, hvor de gerne vil skabe et levende teaterhus på Frederiksø i Svendborg.

Selvom det kan være en tung arv at løfte efter en formand, der har siddet i så mange år, ser Bo Damgaard frem til samarbejdet med Baggårdteatret:

”Jeg har altid været meget optaget af kunst og kultur, der vil omverdenen. Og det vil Baggårdteatret med Jakob Bjerregaard Engmann i spidsen. Store forestillinger har præget repertoiret de senere år, men også store ambitioner om at ville endnu mere for Svendborg og hele landsdelen i de kommende år. Det arbejde vil jeg gerne bidrage til,” fortæller den nye formand.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk