TOP

Baggårdteatret vil bygge helt nyt teater på havn – politikere bakker op


Baggårdteatret vil bygge en helt ny teaterbygning på Frederiksø i Svendborg Havn. Og der er politisk opbakning til projektet. Det skriver fyens.dk.

Teatret har i dag til huse i Rottefældeteatret, hvor det skal flytte ud fire måneder om året for at give plads til Rottefælde Revyen.

Det er visionen, at det nye teater skal bygges på grunden ved siden af de gamle rundbuehaller, som skal rives ned. Kommunen vil stille grunden til rådighed for teatret, der til gengæld selv skal skaffe finansieringen til byggeriet.

“Jeg er meget optimistisk i forhold til at kunne skaffe de nødvendige midler. Om vi har brug for 30, 40 eller 50 millioner kroner, tør jeg ikke sige, men det er lykkedes for mindre teatre end vores, og selvfølgelig kan vi også det i Svendborg med den historie, vi har,” siger direktør for Baggårdteatret, Jakob Bjerregaard Engmann, til fyens.dk, hvor han også kalder placeringen på Frederiksø for en drøm:

“For os handler det om synlighed og nærhed til byen og til borgerne. Det er en enorm attraktiv placering – det er lige før, det i en Svendborg-kontekst vil være et operahus værdigt. Får vi lavet noget smukt og æstetisk, kan det blive et vartegn for byen.”

Lokalpolitikerne skal mandag aften stemme ja eller nej til projektet, som et stort flertal i byrådet ifølge fyens.dk allerede har meldt ud, at de bakker op om.

Borgmester Bo Hansen (S) mener, at en flytningen til Frederiksø vil være et kæmpe løft.

“Teatret vil få nogle bedre rammer og faciliteter, og for Frederiksøen vil det også være et kæmpe løft. Frederiksøen er blevet svendborgensernes selvvalgte samlingssted – det er min oplevelse, når der er streetfood og sportsfestival – men vi må også erkende, at der er brug for noget mere blivende hen ad kajen,” siger Bo Hansen til fyens.dk.

Også formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann (V) er positiv.

“Jeg tror, det vil være vigtigt for Frederiksøens fremtid, at vi får en professionel aktør ind med lidt muskelkraft, og Baggårdteatret vil være en driver for alle de aktiviteter, der skal foregå derovre,” siger Lars Erik Hornemann til fyens.dk

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.