TOP

Både Gutkind og Strawberry forbliver indtil videre selvstændige forlag under Bonnier Books – men en langssigtet plan er endnu ikke på plads

Indtil videre er der ikke planer om at sammenlægge de to forlag Gutkind og Strawberry på det danske marked. Det siger administrerende direktør for Bonnier Books, Håkan Rudels, ifølge MediaWatch.

Med nyheden om at Bonnier Books har opkøbt Strawberry Forlags aktiviteter i Sverige og Danmark af den norske erhvervsmand Petter Stordalen er der ellers lagt op til et konkurrencesammenfald mellem de to nyetablerede forlag.

Bonnier Books lancerede Gutkind så sent som i januar i år, mens Strawberry blev etableret på det danske marked sidste efterår.

“For nu beholder vi Strawberry i Sverige og Danmark helt, som de er. Hvordan vi vil organisere os i Danmark på den længere bane, ved vi ikke endnu. Vi kommer til at organisere os på måden, vi mener, er bedst for vores medarbejdere og forfattere,” skriver Håkan Rudels i en kommentar til MediaWatch.  

To markante aktører på markedet

Med forlægger Birgitte Teresa Franch som dansk chef har Strawberry været hurtig til at etablere sig på det danske marked med ansættelse af en række profiler, overtagelse af bestsellerforfattere og etableringen af et nyt digitalt forlag. Og så sent som for en måned siden meldte forlaget om stor optimisme trods coronakrisen.

Lige så markant har Gutkind markeret sig med tidligere Rosinante-chef Jacob Søndergaard i spidsen. Forlaget annoncerede i begyndelsen af året, at det havde hentet en lang række markante forfattere som Helle Helle, Lotte Kaa Andersen, Vita Andersen, Stine Pilgaard, Kristina Stoltz, Caroline Albertine Minor, Tine Høeg, Lotte Kirkeby og Emma Bess.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk