TOP

Arrangørerne af Distortion lader Odense-festival genopstå i København

Til august skal Refshaleøen lægge jord til festivalen Karrusel. Det har arrangøren Nus/Nus, der også står bag Distortion, besluttet efter en kort dvale siden 2017.

Oprindelig foregik Karrusel i Odense, hvor festivalen første gang blev afholdt i 2014 som en gadefest i stil med Distortion i København. Men i modsætning til den originale Odense-version vil Karrusel i København ikke inkludere en gadefest.

Til gengæld giver den en ny musikfestival med internationalt format til København, hvor der musikalsk er fokus på house- og techno-artister blandet med lokale talenter fra genrer som r’n’b, disco og synthpop.

Med plads til 2.500 gæster fordelt på to open air-scener håber arrangørerne at kunne skabe en magisk oplevelse i den samme skov, som Distortion Ø afholdes i.

“Vi elsker den lille skov på Refshaleøen, som man kan indrette på helt magiske måder. Vi flyttede allerede Distortion Ø derud sidste år, og vi får så mange positive tilbagemeldinger, at vi er nødt til at bruge den mere end én gang om året,” skriver Thomas Fleurquin, der er direktør i Nus/Nus, i en pressemeddelelse.

Afbrudt samarbejde

Det var efter, at Odense Kommune trak stikket fra samarbejdet mellem dem og Karrusel-arrangørerne i 2018, at Nus/Nus måtte se sig nødsaget til at lægge festivalen i dvale. Dengang udtale Thomas Fleurquin til Fyens Stiftstidende:

“Det er en katastrofe for vores virksomhed. Tilskuddet fra Odense Kommune var en stor del af begivenheden, som vi har brugt fire år på at investere i ikke kun med penge, men også med sjæl. Vi har selvfølgelig været rystet over at fyre medarbejdere.”

Men i stedet for at lade Karrusel-festivalen dø med det afbrudte samarbejde har Nus/Nus altså nu flyttet festlighederne til hovedstaden.

Årets program vil blive annonceret løbende, men allerede nu kan Karrusel offentliggøre den tyske house-musiker Dixon, der vil lukke festivalen som årets hovednavn med et langt DJ-set.

Karrusel foregå den 30. til den 31. august på Refshalevej 185, 1435 København K.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.