TOP

Aros aflyser stor kunstfestival af økonomiske årsager

Da Aarhus i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad, lancerede Aros en ny triennale, som blev besøgt af over 860.000 mennesker på de mange udstillinger rundt omkring i byen og på museet. Museets næste triennale skulle finde sted i 2020, men den er blevet aflyst. Det skriver Politiken

Kunstfestivalen skulle have haft titlen ‘Mythologies – The Beginning and End of Civilizations’ og med afsæt i den græske mytologi handle om de fortællinger, der er samfundsskabende.

“Temaet og udstillingen på selve museet kommer til at foregå, men det bliver ikke en triennale. Vi har ganske enkelt ikke penge til at operere med flere forskellige former for udstilling som sidste gang. Derfor er der ingen triennale i 2020,” siger Aros’ direktør, Erlend Høyersten, til Politiken, hvor han også afviser, at museet er i krise, efter Aros kom ud af 2018 med et underskud på cirka 3,5 millioner kroner. 

Ifølge museumsdirektøren hænger aflysningen sammen med, at Aros ikke har fået tilsagn om offentlig støtte til kunstfestivalen, og at det derfor er svært at rejse fondspenge.

Aros havde søgt om 13 millioner kroner i støtte til triennalen fra Aarhus Kommune, men ansøgningen er ikke blevet imødekommet. 

“Og det er ikke fordi, at byrådet ikke synes, at det var godt for tre år siden. Det handler om, at vi blandt andet har haft større udfordringer på socialområdet og derudover også har skullet tilgodese andre ting på kulturområdet. Og der kan ikke findes plads til det hele,” siger kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) til Politiken.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.