TOP

Arnold Busck indgiver en konkursbegæring: “Likviditeten er sluppet op”

Den store boghandlerkæde Arnold Busck lukker alle sine 29 butikker og indgiver en konkursbegæring til Skifteretten.

Det skriver boghandlerkæden i en pressemeddelelse.

“Likviditeten er sluppet op. Så kort kan det siges. Covid-19-nedlukningen har gjort det umuligt at holde virksomheden kørende,” lyder det fra boghandlerkædens ledelse.

Dermed bliver Arnold Busck den første store spiller på litteraturmarkedet, der mærker konsekvenserne af nedlukningen. I sidste måned meddelte Fredericia Teater, at de havde indgivet en konkursbegæring. Her var meldingen også, at coronavirussen var tuen, der fik læsset til at vælte. 

I pressemeddelelsen skriver de, at selvom butikkerne igen er åbnet ved indgåelse af frivillige aftaler om arbejdstider, har det ikke været nok til at redde boghandlerkæden.

“Vi har gjort alt, der står i vores magt, for at virksomheden kunne køre videre, men det har desværre ikke været muligt,” skriver virksomheden endvidere.

Allerede i marts meldte Arnold Busck, at kæden var presset over de nye tider. 

Åbnede i 1896 på Købmagergade

Meldingen kommer samtidig i kølvandet på, at Danske Forlag tidligere på måneden udgav en årsrapport for 2019. Den viste, det fysiske bogsalg led et stort tab i 2019 kontra 2018. Her gik det fysiske salg tilbage med 4,6 procent, hvilket svarer til 60 millioner kroner. 

Arnold Busck er Danmarks ældste og største kapitalkæde af boghandlere. Med 29 butikker og en stor webshop er Arnold Busck den af de ledende aktører på det danske marked for bøger, spil og papirvarer.

Arnold Busck åbnede sin første boghandel i 1896 på Købmagergade i København og siden da er det blevet til i alt 29 butikker fordelt på hovedstrøg og butikscentre overalt i landet samt webshoppen arnoldbusck.dk.

Helle Busck Fensvig, der er generation af Busck-familien, har siden 1. maj siddet i direktørstolen.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk