TOP

Anne Sophia Hermansen stopper som kulturredaktør på Berlingske

Redaktionschef og kulturredaktør på Berlingske, Anne Sophia Hermansen, forlader sin stilling. Det fremgår af en mail, hun har sendt til en række aktører i kulturbranchen. 

“Jeg har besluttet mig for at fratræde min stilling som kulturredaktør og redaktionschef på Berlingske efter fire år med stort ledelsesansvar og mange forandringer,” skriver Anne Sophia Hermansen og fortæller, at hun overlader chefansvaret til Nathalie Ostrynski, der i godt et år har været souchef på avisens kultur- og livsstilsredaktion, og som før det var journalistisk chef på samme redaktion. 

Anne Sophia Hermansen bliver på Berlingske i en mere fri rolle som fast kommentator og kulturhistoriker.

“Tak til Berlingske og især til min chef Tom Jensen for at have tillid til mig som leder og nu også for at give mig frihed til at være i egen ret. Frihed giver muligheder, og samtidig med jeg fortsætter på avisen, skal jeg i gang med at skrive en bog, og derudover har jeg det seneste halve år arbejdet på et projekt, som snart ser dagens lys,” skriver Anna Sophia Hermansen i mailen og tilføjer:

“Ingen vigtige valg er nemme, og det var med sug i maven, at jeg traf beslutningen, for det har været et privilegium at være redaktionschef på Berlingske og tegne kulturdækningen og linjen for debatten.”

Chefredaktør Tom Jensen fra Berlingske oplyser til Mediawatch, at Nathalie Ostrynski foreløbig er konstitueret kulturredaktør og redaktionschef frem til februar. 

“Det er Anne Sophia Hermansen, der har ønsket at stoppe som redaktionschef og blive skrivende igen. Da det er kommet lidt pludseligt, er det, vi gør, at vi konstituerer Natalie Ostrynski i rollen frem til februar, og så gør vi status og ser, om vi fortsætter med den konstellation,” siger Tom Jensen til mediet. 

Opdateret: Artiklen er 24. november klokken 13.51. opdateret med kommentar fra Tom Jensen.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.