TOP

Amerikansk branchemedie: ‘Druk’ er favorit til at vinde en Oscar

Efter sejren ved European Film Awards er der efterhånden meget, der tyder på, at Thomas Vinterbergs ‘Druk’ har kurs mod Hollywoods gyldne førstepræmie.

I november udpegede det britiske branchemedie Screen filmen som en klar Oscar-favorit her i Kulturmonitor, og nu følger verdens førende filmbrancheblad i form af amerikanske Variety trop. Ud af 20 potentielle kandidater til Oscar-uddelingens Bedste Internationale Film-kategori har de listet ‘Druk’ allerøverst.

“Danmarks ‘Druk’ lader til at være favoritten (til prisen for Bedste Internationale Film, red.), og det er sandsynligvis den film, der har de bedste chancer for også at blive nomineret i andre kategorier, specielt Mads Mikkelsen og filmens manuskript,” lyder udmeldingen fra Variety.

Det er aldrig før sket, at en dansk skuespiller er blevet nomineret til en Oscar i skuespiller-kategorien, ligesom ingen dansk film har opnået en Oscar-nominering for sit manuskript.

“Et ægte momentum”

Også Soundvenues filmredaktør, Jacob Ludvigsen, og Jacob Neiiendam, der er chef for Det Danske Filminstituts internationale afdeling, har tidligere sat en tyk streg under den danske films Oscar-potentiale. 

Ifølge Screen-redaktør Wendy Mitchell har turen i den europæiske festivalmanege – der indbragte priser i FrankrigSpanien og England – givet Zentropas hjemlige billetbasker favorable kort på hånden.

“Det føles, som om ‘Druk’ har et ægte momentum efter at have vundet de priser. Derudover tror jeg virkelig, at Oscar-akademiets medlemmer, som jo i forvejen kender og respekterer Thomas Vinterberg, vil connecte med midtlivskrise-temaet. Læg dertil, at der ikke er nogen oplagt spidskandidat i år, som vi for eksempel så med ‘Parasite’ sidste år. Det efterlader ‘Druk’ med virkelig gode chancer,” vurderede Wendy Mitchell i november.

De nominerede til årets Oscar-uddeling offentliggøres 15. marts. Selve showet løber af stablen 25. april.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk