TOP

Ambitioner: Debatskabende kunstner skal lave værk der vækker international opmærksomhed

Det skabte masser af opmærksomhed, da den tyske kunstner Katharina Grosse malede træer, buske og græs i Mindeparken i Aarhus i 2017. Led naturen ikke skade? Var det overhovedet kunst? Og hvem skulle betale for rengøringen?

Nu arbejder kunstbureau Creator Projects på at forvandle nogle store ammoniaktanke på Lyngsodde ved Fredericia og Middelfart til et centrum for international kunst med Katharina Grosses mellemkomst. Det skriver JydskeVestkysten.

Den tyske kunstner har i samarbejde med Creator Projects udarbejdet et oplæg til projektet, der bliver beskrevet med følgende ord: 

“Katharine Grosse vil skabe en spektakulær maleriinstallation med karakteristiske farveeksplosioner direkte på siloerne. Kunstværket vil være synligt langt væk, men skal også skabe et fordybende miljø tæt på.”

Det er ambitionen, at projektet skal være af en kvalitet, så det vækker international opmærksomhed og sætter Lyngsodde på verdenskortet. Hverken finansieringen eller de praktiske detaljer er dog på plads endnu. 

I Middelfart Kommunes børne-, kultur- og fritidsudvalg er politikerne positive over for projektet, mens kultur- og fritidsudvalget i Fredericia Kommune behandler sagen på et kommende møde.  

Det samlede budget forventes at blive på 3,5 millioner kroner, og det er hensigten, at penge skal komme fra fonde og diverse puljer.

“Vi har været i kontakt med flere relevante samarbejdspartnere og bidragsydere, men det har været vigtigt for os i første omgang at klarlægge, om de to kommuner ønsker at bakke op om projektet,” siger Simon Friese fra Creator Projects til JydskeVestkysten.

 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.