TOP

“Amazon kender dig bedre end dem nede i Fantask”

Tegneseriebutikken Fantask har i de seneste dage mærket kunder og fans opbakning, efter at ejer Marit Nim meldte ud, at hun ville dreje nøglen om i slutningen af juni på grund af dårlig økonomi.

Fredag blev en indsamling med et mål om 200.000 kr. sat i gang. Der er i skrivende stund samlet godt 474.000 kr. ind.

Flere stemmer giver nu udtryk for, at Fantask egentlige problem meget vel kan være, at butikken ikke er fulgt med udviklingen.

“Der, hvor Fantask havde sin enorme kvalitet i sin storhedstid, var, at der var personale, der vidste, hvem du var, og hvad du kunne lide og kunne huske det. Og det er det, du kan få digitalt i dag. Og Amazon kender dig bedre end dem nede i Fantask,” siger redaktør af ‘Troldspejlet’ og tegneserieekspert Jakob Stegelmann til Politiken og uddyber:

“Det er et lidt museumsagtigt forretningskoncept, de kører i dag. Det tror jeg også, de selv godt ved.”

En af konkurrenterne, tegneseriebutikken Faraos Cigarer, der har fire filialer, har ikke oplevet samme økonomiske kvaler som Fantask.

“Vi har stort set kun oplevet fremgang, siden vi åbnede den første butik,” siger direktør Sivert Ibbo fra Faraos Cigarer til Politiken, hvor han også fortæller, at man i Farao Cigarer kontant ændrer på tingene for at komme kunderne i møde, og at konkurrencen er hård:

“Man kan ikke kun skyde skylden på internettet, men det er klart, at konkurrenceparameteret er priserne. Og der er det svært for en danskejet fysisk butik med momsforpligtelser at konkurrere med for eksempel de engelske momsfrie internetbutikker, der kan sælge tingene meget billigere.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.