TOP

Investeringsfond til skandinaviske spillefilm har fået sin første investor

Tre aktører fra den danske filmbranche gik tidligere i år sammen om at stifte investeringsfonden Scandinavian Film Fund 1, og nu har fonden ifølge Børsen fået sin første investor. 

Som den første af sin slags vil Scandinavian Film Fund 1 bidrage til finansiering og distribuering af danske, norske og svenske spillefilm. Tanken er, at fondens portefølje skal bestå af mellem 50 og 60 spillefilm over den otteårige periode, den er sat til at løbe i.

Scandinavian Film Fund 1 består af Christian Bévort, som tidligere sad i bestyrelsen i produktionsselskabet Metronome AB, samt tidligere chef for biografdistribution i SF Studios Sune Lind Thomsen og den Oscar-vindende producer Kim Magnusson, der blandt andet har ‘Blinkende lygter’, ‘De grønne slagtere’ og ‘Adams æbler’ på CV’et.

Kim Magnusson har tidligere uddybet fondens visioner til brancheforeningen Danske Biografer.

“Producenter og studier er generelt låst i en forholdsvis lille industri med en ret solid struktur og få valg. Vi kan nu tilbyde en alternativ finansieringskilde, som har manglet de senere år,” sagde produceren.

Også Christian Bévort, der er udpeget som administrerende direktør for Scandinavian Film Fund 1, udtalte sig i maj til Danske Biografer med ordene:

“Vi ser Scandinavian Film Funds-initiativet som en mulighed for at udvide branchen og sikre, at endnu flere film bliver lanceret i en af verdens stærkeste regioner. ”

Mens Christian Bévort altså bestrider den administrerende direktørpost, har Sune Lind Thomsen og Kim Magnusson til opgave at vurdere det kommercielle potentiale i de film, der søger om støtte. 

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk