TOP

Alba August og Nicolai Jørgensen får fornem talentpris ved årets Lauritzen-prisen

Det er to unge talenter, der har gjort sig flot bemærket i løbet af året og som i det hele taget har markeret sig som store talenter med potentiale fremadrettet, der i år får Lauritzen Fondens Believe in You-pris.

Prisen bliver givet i forbindelse med fondens uddeling af priser inden for skuespil, film og TV søndag den 15. september på Folketeatret, hvor fonden fejrer årets Lauritzen-prisen.

Det er de to skuespillere Alba August og Nicolai Jørgensen, som, udover at nyde hæderen og modtage 25.000 kroner, kan skrive sig ind på en liste over unge talenter, der blandt andre tæller Esben Smed, Danica Curcic, Mikkel Boe Følsgaard og Sara Hjort Ditlevsen – alle tidligere vindere af talentprisen. Det oplyser komitéen bag Lauritzen-prisen i en pressemeddelelse.

Alba August og Nicolai Jørgensen modtager den flotte pris søndag den 15. september på Folketeatret i København, hvor der også uddeles en række andre priser, herunder Lauritzen Fondens Visionspris, Lauritzen Fondens Wauw-pris, Lauritzen Fondens Børne- & Ungepris, Lauritzen Fondens Backstagepris og hovedprisen – selve Lauritzen-prisen.

Ikke til at holde nede

“Det sker ikke sjældent, at unge skuespillere brænder igennem med en helt særlig glød. Det gør Alba August også i dén grad i ‘Unge Astrid’, men det mest imponerende er den helt usædvanlige selvfølgelige modenhed med hvilken hun har løst opgaven,” skriver komitéen om valget af den 26-årige Alba August som prismodtager.

Alba August er uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2018, men hun debuterede allerede som otteårig i filmen ‘En sang for Martin’ i 2001. Det store gennembrud kom dog først med Netflix-serien ‘The Rain’, der havde premiere sidste år på streamingtjenesten. Senest har Alba August spillet rollen som Astrid Lindgren i filmen ‘Unge Astrid’.

Den anden vinder Nicolai Jørgensen startede karrieren på de danske teatre, hvor han blandt andet har spillet i stykker som ‘Drengen der ville være vægtløs’ på Folketeatret i 2018 og ‘Shakespeare In Love’ på Østerbro Teater i 2019. På TV har man kunnet opleve ham i serier som ‘Doggystyle’ på DR3 i 2018 og ‘Mercur’ på TV2 Charlie i 2017.

“Nicolai Jørgensen er et talent som ikke er til at holde nede eller banke på plads. Lydhør og loyal, arbejdsglad og velforberedt. Altid med integritet, hvad enten han spiller Fnuggie i DR3s ‘Doggystyle’, synger 60er-slagere i Radio Mercur på TV2, eller er H.C. Andersens nattergal på Grønnegårds Teatret,” lyder det fra komitéen.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.