TOP

Afstemning på vej: Bibliotekarforbundet vil have nyt navn – og ordet bibliotekar skal ikke indgå

Der var massiv opbakning til et navneskifte, da Biblioteksforbundet i weekenden holdt ekstraordinær generelforsamling. 94 procent af deltagerne stemte ja til hovedbestyrelsens forslag om, at Bibliotekarforbundet fremover skal hedde Forbundet Kultur og Information. Det skriver Bibliotekarforbundet (BF) på sin hjemmeside

Forslaget bliver nu sendt til urafstemning blandt medlemmerne. Afstemningen løber frem til den 5. februar, hvorefter resultatet vil blive offentliggjort. 

“At BF skal skifte navn handler om, at vi som forbund skal favne, at faget bliver bredere, og at faggrænser udviskes. Vores analyser af medlemmernes nuværende og kommende arbejdsmarked, og vores erfaringer fra studiestederne viser, at det ikke er titler, vi i fremtiden vil være fælles om. Derfor skal et nyt navn favne vores faglige fællesnævnere og også forskelligheder. Når en enig hovedbestyrelse foreslår Forbundet Kultur og Information, er det fordi ordene kultur og information er metabegreber, der beskriver det, vi arbejder inden for eller med, uanset hvilken titel, vi har, og uanset hvilken uddannelse, vi oprindeligt har taget. Jeg synes, det er et godt navn og et stærkt navn, der vil favne os bredt,” sagde formand Tine Segel på den ekstraordinære generalforsamling ifølge forbundets hjemmeside. 

Bibliotekarforbundet meldte i efteråret ud, at man ønskede et navneskifte på grund af faldende medlemstal og en broget medlemsskare, og at derfor var nedsat en tænketank, der havde et opgave at komme med bud på det nye navn, som altså står til at blive Forbundet Kultur og Information, hvis medlemmerne bakker op under afstemningen. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.