TOP

Aflysningen af Bogforum kan være en fordel for boghandlerne

Aflysningen af årets Bogforum er både godt og skidt for landets boghandlere. Det vurderer direktøren for Boghandlerforeningen, Bo Dybkær, der har talt med Mediawatch.  

“På den ene side er Bogforum en fejring af bogen, som giver stor medieomtale på få dage af ny litteratur og forfattere. På den anden side er Bogforum også en konkurrent til julesalget specielt for de sjællandske boghandlere. Der er nok ikke så få af de 38.000 gæster (som deltog sidste år, red.), der får købt en julegave på messen med klækkelig rabat, og de møder så ikke op i en boghandler efterfølgende,” siger Bo Dybkær til Mediawatch, hvor han også fortæller, at Boghandlerforeningen i øjeblikket arbejder på at få koblet boghandlerne på en alternativ bogfejring, som Gyldendal og Politikens Forlag har taget initiativ til. 

Årets Bogforum er blevet aflyst, efter at en række markante forlag tidligere på året trak sig fra den store litterære begivenhed.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.