TOP

Afgangsfilm fra Super16 udvalgt til semifinalen ved Student Academy Awards

Den danske instruktør Kristian Håskjolds afgangsfilm fra filmskolen Super16 er sammen med 15 andre film udvalgt til semifinalen ved Student Academy Awards – i folkemunde kendt som ‘den lille Oscar’. Det skriver Filmmagsinet Ekko. 

De danske filmskabere må siges at være inde i varmen i den internationale filmverden og har i den seneste tid mønstret adskillige nomineringer på de prestigefulde udenlandske filmfestivaler. Senest har det danske produktionsselskab Snowglobe haft en finger med i hele fem film, der dystede om priser ved årets filmfestivalen i Cannes, hvor også ‘Druk’-producer Kasper Dissing blev udvalgt som ‘Producer on the move’ af netværksorganisationen European Film Promotion.

Nu er der altså igen gode nyheder for den danske filmbranche, idet ungdomsfilmen ‘Young’ af Kristian Håskjold med semifinalepladsen blot er et enkelt skridt fra at blive endegyldigt nomineret til den prestigefulde studenterpris for filmtalenter.

FAKTA

Tidligere vindere af ‘den lille Oscar’ fra Den Danske Filmskole

1982: Over My Dead Body’ af Ingrid Oustrup Jensen fra Den Danske Filmskole 

1996: ‘Grænsen (Never)’ af Reza Parsa fra Den Danske Filmskole 

2002: Feeding Desire’ af  Martin Strange-Hansen fra Den Danske Filmskole 

2004: Between Us’ af Laurits Much-Peterson fra Den Danske Filmskole 

Vis mere

Første gang for Super16

‘Young’ er nomineret i kategorien ‘Narrative (International)’. Hver kategori har en hjemlig (amerikansk) og en international kategori. De tre andre kategorier er ‘Eksperimental’, ‘Animation’ og ‘Documentary’. 

Kristian Håskjolds film handler om den unge pige Pernille, der til en fest konfronterer en anden pige, der har spredt rygter om hende, hvorefter situationen eskalerer.

Flere unge filmskabere fra Den Danske Filmskole har før vundet for bedste udenlandske film ved Student Academy Awards, men det er første gang, at en film fra den alternative filmskole Super16 er udvalgt.

Selv er Kristian Håskjold ingen uerfaren herre. Som instruktør står han blandt andet bag serien ‘Kemohjerne’, der blev udtaget til Sundance Film Festival, og som klipper har han været ansvarlig for en af de største danske filmsucceser i nyere tid, ‘Ternet Ninja’. 

Ud fra de 15 film, der er udvalgt til semifinalen, vælger Oscar-komitéen i august otte film, som skal kæmpe om vinderpladsen ved et arrangement i september.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på caroline@kulturmonitor.dk