TOP

Aarhusiansk litteraturfestival uddeler gratis bøger som led i digital nødløsning

Som utallige andre kulturbegivenheder har den internationale litteraturfestival LiteratureXchange i Aarhus været nødsaget til at sadle drastisk om. For festivalens gæster betyder det, at der er en gratis bog i vente. Det skriver Politiken.

Uddeling af romanen ’Nej, nej og atter nej’ af norske Nina Lykke, som fra 9. juni kan afhentes gratis på en række aarhusianske biblioteker, markerer nemlig festivalens transformation fra fysisk begivenheden til interaktiv læsefestival – en transformation, der “indbyder alle til at hylde læselysten ved at læse sammen hver for sig,” som det lyder i LiteratureXchanges pressemeddelelse. 

Her forklarer festivalens programansvarlige, Lise Kloster Gram, at fællesskabsoplevelsen er den store ledestjerne.

“Måske sidder man i en park, hvor man kan se andre læse den samme bog. Og måske undrer forbipasserende sig over, hvad det er for en bog, mange pludselig er fordybet i. Samtidig vil man kunne dele læseoplevelsen med de andre deltagere digitalt,” siger Lise Kloster Gram.

Fælleslæsning på sociale medier

Årets store interaktive fællesbegivenhed foregår ved, at læsere af Nina Lykkes roman tager et billede af deres læsning torsdag 11. juni i tidsrummet 16.00-17.00, hvor festivalen skydes i gang. Derefter skal billedet lægger det op på Instagram under hashtagget #LitXlæserLykke eller postes i begivenheden på Facebook.

Det er dog blot et af flere tiltag, som festivalen har søsat som følge af corona-restriktionerne. På LiteratureXchanges Facebook-side, Instagram-konto og hjemmeside kan man således blandt andet opleve forlagenes boganbefalinger, postkort fra forfattere samt foredrag om litteratur i krisetid. Det hele foregår fra 11. til 21. juni, hvor festivalen afholdes i sin nye form.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på rasmus@kulturmonitor.dk