TOP

Aarhusiansk festival dropper smøgerne

I foråret 2020 er det slut med at sælge cigaretter på festivalen NorthSide i Aarhus. Ifølge talsmand John Fogde følger festivalen blot  folkestemningen og interessen for et røgfrit miljø.

En række uddannelser, organisationer og virksomheder i Aarhus mødtes i denne uge til morgenmøde med den lokale festival NorthSide på spillestedet Radar i Aarhus. Mødet handlede om, hvordan Aarhus arbejder med tobaksforebyggelse, og NorthSides talsmand John Fogde brugte anledningen til at viderebringe nyheden, at festivalen fra 2020 ikke længere vil sælge cigaretter på festivalpladsen. 

“NorthSide skal fortsat være et fristed, hvor vores gæster kan hygge sig og være sammen med vennerne. Folk skal derfor fortsat have lov til at ryge deres medbragte cigaretter på pladsen. Men salg af cigaretter vil ikke længere finde sted på pladsen, og vi kommer også til at omtale rygning i vores eksisterende Vis Hensyn-kampagne,” lød det fra John Fogde ifølge en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

Rådmand i Aarhus, Jette Skive (DF), er begejstret for udmeldingen og roser NorthSide for at tage skridtet videre.

“Vi ved, at de unge starter med at ryge og genoptager rygning på festivaler. Derfor er jeg meget, meget glad for, at NorthSide tager et så stort skridt. Det er virkelig flot,” siger Jette Skive.

Kræftens Bekæmpelse, der sammen med TrygFonden har startet det nationale partnerskab Røgfri Fremtid er glade for, at den ramme bliver brugt på lokale alliancer som Røgfrit Aarhus:

“Det rykker jo, når I går sammen lokalt for at skabe en røgfri fremtid, og så kommer NorthSide med så kraftig og flot en udmelding, som må inspirere andre festivaler og kulturarrangementer. Det er lige nøjagtigt det, vi har forsøgt at inspirere til,” siger Mette Lolk Hanak, forebyggelseschef, Kræftens Bekæmpelse.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk