TOP

Aarhusianere overtager københavnsk festival

Når dette års udgave af festivalen Historiske Dage er overstået, bliver det sidste gang, de nuværende arrangører skal stå for 2-dags-festivalen i København.

Fremover bliver det nemlig Folkeuniversitetet i Aarhus, der tager sig kærligt af festivalen, som oprindelig blev startet af journalisten Bjarke Larsen. Han er i dag formand for den selvejende institution Historiske Dage, der altså nu overdrager stafetten til kollegerne i det aarhusianske.

Og det er med store forventninger, at de nu lader festivalen blive videreudviklet af Folkeuniversitetet, som kommer med nye kræfter og kompetencer, der skal styrke den årlige festival yderligere.

“Jeg glæder mig til samarbejdet med Folkeuniversitetet, som i den grad har været med til at forny historieformidlingen. Blandt andet med det historiske talkshow med Niels Krause Kjær og Bjarne Henriksen som Martin Luther, der spillede på Den Sorte Diamant og Forsker-standup på Nørrebro Teater – og så vandt de i 2015 vores Fornyelsespris for ‘Forestillingen om en historie’, som de lavede i samarbejde med Hotel Proforma,” skriver Henrik Thorvald Rasmussen, der er festivalleder for Historiske Dage, i en pressemeddelse.

Folkeuniversitetet er da heller ikke grønne, når det kommer til at arrangere festivaler. De har nemlig erfaring fra blandt andet Århundredes Festival, den internationale litteraturfestival LiteratureXchange og vidensfestivalen Hearts & Minds.

Og fra den 1. maj overtager de så også Historiske Dage, hvilket formand for Folkeuniversitetet, Noe Munck, ser frem til – ikke mindst med øje for at videreudvikle på konceptet.

“Med Historiske Dage får vi endnu en spændende platform til at formidle forskere og eksperters viden om historiske emner, der heldigvis interesserer rigtig mange mennesker. Vi vil videreudvikle Historiske Dage ved at udnytte vores erfaringer med at arbejde i krydsfeltet mellem forskningsformidling og kultur fra vores øvrige festival-aktiviteter.”

“En særlig styrke og fordel ser vi i det store netværk af de mange mennesker, institutioner og virksomheder, vi løbende samarbejder med,” skriver han i pressemeddelsesen.

Når Folkeuniversitetet officielt overtager festivalen, vil det dog ikke ændre på placeringen, der fortsat vil være i Øksnehallen. Festivalen vil desuden fortsat have kontor i København.

Historiske Dage afholdes i år den 30. til den 31. marts i Øksnehallen, hvor der vil være 65 udstillere og 130 arrangementer fordelt på 4 scener. Blandt andre kan Ian Kershaw, Timothy Snyder, Bo Lidegaard, Kim Leine, Maria Helleberg og Sigurd Barrett opleves.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.