TOP

Aarhus sætter undersøgelse i gang om omfanget af sexisme i kultur- og fritidslivet

I lyset af den seneste tids massive fokus på sexisme sætter det aarhusianske kultur- og fritidsliv nu også fokus på området.

Initiativet er taget af Aarhus Kommune, hvor kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad (R) er gået sammen med Idrætssamvirket, Århus Ungdommens Fællesråd, Kultursamvirket og Folkeoplysningsforbundet om en undersøgelse af, hvor udbredt sexisme og sexchikane er i det aarhusianske kultur- og fritidsliv, skriver JP Aarhus.

»Sexisme har vist sig at være et problem i flere dele af vores samfund. Vi skal ikke acceptere sexisme, og derfor skal vi have problemerne frem i lyset, så vi kan gøre noget ved det. Det kan vi blandt andet gøre ved at undersøge, i hvilket omfang sexisme findes inden for det område, som jeg har det politiske ansvar for. De, der har ansvaret, har også pligten til at handle, og jeg er derfor glad for, at jeg nu sammen med de store interesseorganisationer får sat fokus på dette vigtige emne,« udtaler Rabih Azad-Ahmad i en pressemeddelelse.

Forkvinde for Kultursamvirket i Aarhus, Elisabeth Wedderkopp, hilser undersøgelsen, der skal laves af det aarhusianske analyseforma Silverbullet, velkommen, mens formand for Folkeoplysningssamvirket, Søren Peter Hansen, understreger, at krænkende adfærd er uacceptabel.

»Jeg er glad for, at kommunen og idræts-, kultur- og foreningslivet står sammen om at afklare omfanget. Så står vi også sammen om at løse det,« siger han.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk