TOP

Aarhus-forstad vil etablere Nordeuropas største bydelsgalleri

Med 14 konkrete tiltag, der dækker over gadekunst, vægudsmykninger, nye sociale mødesteder og udendørsaktiviteter vil man i Aarhus-forstaden Vejlby skabe Nordeuropas største bydelsgalleri, skriver Jyllands-Posten. 

Projektet har fået navnet ‘Co-creating our future story’ og skal genskabe en lokal identitet og fortælling om Vejlby, lyder det. 

“Det handler om at samle og aktivere lokalbefolkningen, lokalområdet og brugerne om at skabe en ny fælles identitet gennem kunsten,” siger Rikke Becker, lærer ved byens Idrætshøjskole, der spiller en aktiv rolle i hele projektet.

En ny lokal attraktion

Det er konsulentbureauet Urban Goods, der har specialiseret sig i at gøre byer mere attraktive, leveværdige og profitable gennem samskabelse, der står for art føre ideerne ud i livet. 

“Vi laver ikke kun et idrætsprojekt, ikke kun et kunstprojekt og ikke kun et byidentitetsprojekt. Men en kombination, og det er det, der gør projektet særligt. Her er kunsten og idrætten platformen, for at folk skal mødes. Og vores ambition er, at Vejlby skal være Nordeuropas største bydelsgalleri og en ny attraktion,” fortæller projektleder og konsulent for Urban Goods, Peter Gran Boesen, der vil have området mere på verdenskortet. 

“Vejlby-Risskov står til at blive den største Aarhus-bydel de næste fem-ti år, og der skal projektet også være en velkomst til en masse nye borgere,” siger han til avisen.

Der skal nu søges fondsstøtte til de forskellige delprojekter, og ambitionen er, at bydelsgalleriet står færdigt om tre til fire år.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk