TOP

Årets Ben Webster Prisen går til “alsidig og vellidt” trommeslager

Hvert år uddeles den prestigefyldte jazz-musikpris Ben Webster Prisen til en jazzmusiker, der har gjort noget særlig for musikken og derfor fortjener en tilsvarende hyldest. Prisen uddeles af Ben Websters Fond.

I år går prisen, som bliver uddelt for 44. gang, til trommeslager Frands Rifbjerg. Den 56-årige trommeslager modtager prisen for sin alsidige jazz-profil og sit vellidte ry som musiker.

“Han formår gennem musikken at formidle både vedkommende og spændende fortællinger. Frands Rifbjerg er en alsidig og vellidt musiker, der har spillet og indspillet med Gud og hver mand og i mange forskellige genrer,” lyder det i en pressemeddelelse.

Frands Rifbjerg, der er søn af forfatter Klaus Rifbjerg, modtog forrige år en Danish Music Award for Årets Bedste Jazzudgivelse for udgivelsen ‘Songs And Melodies’.

Ben Websters Ærespris går i år til 82-årige klarinettist, altsaxofonist og mundharmonikaspiller Elith ‘Nulle’ Nykjær.

“Begge årets prismodtagere har gennem deres lange musikerliv løftet de musikere og bands som de har spillet med, samtidig med at de også har stået frem som personlige jazzfortolkere. Deres dedikation til selve musikkens fællesskab og sjæl deler de med Ben Webster og hans mentor Duke Ellington,” udtaler formand i Ben Webster Fonden, Jesper Løvdal, i pressemeddelelsen.

Gennem tiden er prisen gået til henholdsvis 13 pianister, 11 saxofonister, 7 trommeslagere, 6 bassister, 4 guitarister, 5 trompetister, 3 big band-ledere, 2 violinister, 2 sangere og 1 trombonist.

Uddelingen af årets Ben Webster Prisen finder sted lørdag den 28. marts klokken 15.00.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.

Ny abonnent? Bestil abonnement

Log ind test