TOP

Aalborgs kommende kunstcenter Spritten står stadig uden leder – nu starter jagten på en direktør forfra

Indtil for nylig var alt i den skønneste orden for det kommende Artcenter Spritten i Aalborg, der forventes at åbne med første udstilling i slutningen af 2021. Placering, arkitektur såvel som direktøren var på plads.

Men nu står det nye kunstcenter alligevel pludselig uden direktør, hvorfor ledelsen bag det storstilede projekt nu må begynde forfra i jagten på en leder til det kreative nordjyske byrum. Det skriver Nordjyske.

Men hvad den bagvedliggende årsag er, til at Artcenter Spritten alligevel ikke har deres kommende direktør på plads, vides ikke. Bestyrelsen i Fonden Artcenter Spritten vil ikke komme det nærmere over for avisen.

Det bekræftes blot, at rekrutteringsprocessen må gå om, og at man i bestyrelsen har en forventning om at have en ansættelse på plads til maj.

Samtidig bekræfter bestyrelsesformand Stefan Hermann, at man stiler efter at holde ambitionsniveauet for det nye kunstcenter på trods af de opståede komplikationer med at få ledelsen på plads.

Et stort arbejde

Alligevel er der meget, der skal nås, når den kommende direktør tager arbejdshandskerne på. Aalborgs gamle spritfabrik, der danner rammen om det nye kunstcenter, fylder ikke sig selv med kunst.

Derfor skal direktøren også snarest muligt i gang med at lave aftaler med kunstnere til de kommende år. Det påpeger idémanden bag Artcenter Spritten, Martin Nielsen.

“Det handler jo ikke kun om, hvilke kunstnere man kan åbne med, men også om at lægge en kunstnerisk strategi og udstillingsplan,” siger han til Nordjyske og påpeger samtidig, at den kommende direktør også skal være med til at definere, hvordan den indvendige del af kunstcentret skal se ud.

Og netop den indvendige indretning spiller en stor rolle. Den gamle spritfabriks kedelhaller er fredede, hvorfor der skal tages hensyn til netop dem. Det forklarede Mette Tony fra Praksis Arkitekter, der er hovedrådgiver i projektet, til Kulturmonitor sidste år.

“Spritfabrikkerne repræsenterer en fantastisk industrihistorie, som altid vil være meget værdifuld for samtiden. Med Artcenter Spritten har vi både søgt at styrke kedelhallernes historiefortælling og skabe rammerne om et meget ambitiøst Artcenter – i et nybyggeri der lever op til moderne sikkerhedskrav,” lød det.

Hele projektet, der er finansieret af Realdania og Aalborg Kommune med i alt 105 millioner kroner, inddrager hele området omkring den gamle spritfabrik og omdanner den eksisterende havnefront.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på kasper@kulturmonitor.dk.