TOP

Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus i Aalborg går sammen og skal dele ledelse og bestyrelse

Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus i Aalborg skal fremover dele både ledelse og bestyrelse. Fra 1. januar 2020 bliver de to institutioner organisatorisk sammenlagt.

Det betyder i praksis, at de bevares som to juridiske enheder, men fremover skal betragtes som søstervirksomheder.

“Vi har arbejdet med planerne igennem en længere periode, og alle er gået objektivt til opgaven med henblik på at afdække fordele og ulemper. I dag står vi med en relativ entydig konklusion, der siger, at både medarbejdere, kunstnerisk kvalitet, hus, publikum, sponsorer og samfundet som helhed vinder ved det her,” siger adm. direktør, Lasse Rich Henningsen, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at denne model også ses i Sverige og gætter på, at den vil blive udbredt til andre kulturinstitutioner over de kommende år.

“Det skyldes blandt andet, at de kunstneriske ambitioner og forventninger stiger i kombination med et øget fokus på at sikre publikumsgrundlaget. Derfor kan koncerthuse og orkestre med fordel indtænke et tættere samarbejde, og vi går gerne foran”, forklarer Lasse Rich Henningsen.

Lasse Rich Henningsen indtræder sammen med kunstnerisk chef Jeppe Uggerhøj og økonomichef Rasmus Bundgaard fra Musikkens Hus pr. 1. januar 2020 i Aalborg Symfoniorkesters ledelse. Det gør de sammen med orkestrets nuværende souschef Anders Majlund Christensen, der bliver orkestermanager. Herudover skal der findes en ny chefdirigent, der også bliver en del af Aalborg Symfoniorkesters ledelse.

Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester vil tilsammen stå for flere end 300 koncerter om året.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.