TOP

A.P. Møller Fonden får tidligere borgmester som ny direktør

52-årige Mads Lebech, der tidligere har været borgmester på Frederiksberg, direktør i Industriens Fond samt medlem af diverse bestyrelser, tiltræder som ny direktør for A.P. Møller Fonden. Det oplyser fonden i en pressemeddelelse.  

Direktørskiftet sker som følge af, at Henrik Tvarnø efter 12 år som direktør for fonden går på pension. 

”Vi glæder os til at byde Mads Lebech velkommen. Jeg har stor tillid til, at Mads Lebech med sin baggrund kan tilføre nyt blod til fonden,” lyder det i en udtalelse fra bestyrelsesformand for A.P. Møller Fonden, Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla, der samtidig takker forgængeren:

”Jeg vil gerne på egne og bestyrelsens vegne takke Henrik for en stor og vigtig indsats. Henrik har ledet fonden i en periode, hvor fondens projekter – små som store – er blevet implementeret på fornem vis.”

A.P. Møller Fonden har i en årrække støttet omkring 200-300 projekter om året – ikke mindst på kulturområdet. Størrelsen af uddelingerne varierer fra år til år, men samlet set har fonden fra 2013 til 2019 bevilget støtte for 6,67 milliarder kroner. 

Mads Lebech tiltræder stillingen per 15. august og Henrik Tvarnø slutter ved udgangen af september 2020. 

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk