TOP

40 scenekunstnere får legater fra Statens Kunstfond – fem modtager stort arbejdslegat på 200.000 kroner

Statens Kunstfond uddeler arbejdslegater til den skabende scenekunst. I år er valget faldet på i alt 40 scenekunstnere, hvoraf fem modtager et arbejdslegat på 200.000 kroner. 

I alt er der uddelt legater for godt 3,5 millioner kroner til scenekunstnere. 

Lisbeth Burian, der er udvalgsleder for Legatudvalget for Scenekunst, forklarer i en pressemeddelelse, at det har været interessant at få indblik i så mange stærke scenekunstneres visioner og billeder til scenen. Hun betegner ansøgerne som et mangfoldigt felt inden for både genre og udtryk – fra koreografi til nycirkus. 

FAKTA

Fem får et arbejdslegat på 200.000 kroner

  • Scenograf Karin Gille
  • Komponist og konceptkunstner Matilde Böcher
  • Koreograf Kasper Ravnhøj
  • Teaterinstruktør Jacob F. Schokking
  • Forfatter og dramatiker Christina Hagen
Vis mere

“Det har været en krævende tid for mange scenekunstnere, hvor prøvesale, scener, spillesteder og festivaler er lukket ned på grund af forsamlingsforbuddet under krisen. Netop nu mærker vi, hvilken samlende kraft kunsten har, og vi hungrer efter igen at mødes og opleve scenekunst. Danmark åbner langsomt, og vi håber, at det snart bliver muligt at samle et publikum igen. Vi er glade for at uddele arbejdslegater til lysende scenekunstnere, der peger ind i fremtiden. Og vi tror på, at arbejdslegaterne vil give mulighed for fordybelse og ro til at udvikle ny scenekunst til glæde for os alle,” siger Lisbeth Burian.

Teaterinstruktør Jacob F. Schokking og forfatter og dramatiker Christina Hagen er blandt de fem scenekunstnere, der modtager et arbejdslegat på 200.000 kroner.

“Med sin rå, bevidst vulgære skrift taler hun direkte ind i samtiden. I øjenhøjde med sine jævnaldrende uddeler hun en syngende lussing til det satte borgerskab,” skriver Statens Kunstfond.

Udover Jacob F. Schokking og Christina Hagen modtager blandt andet den svenske scenograf Karin Gille et stort arbejdslegat. Hun er uddannet fra Statens Scenekunstskole i 2013 og har senest været involveret i produktionen af ‘Tristan og Isolde’ på Det Kongelige Teater. 

“Gilles univers er enkelt i sin komposition befolket af detaljeret karakterer, der er bundet sammen af et stramt koncept. Hendes virke i både ind- og udland spænder vidt i både skala og genre. Hun er optaget af minimalistiske koreografiske rum og arbejder med, hvordan scenografien kan blive en aktiv fysisk medspiller,” skriver Statens Kunstfond.

I alt søgte 191 personer om et arbejdslegat.

I år består legatudvalget af Lisbeth Burian, Karen-Maria Bille og Nikolaj Mineka.  

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk