TOP

28-årig operasopran modtog Kronprinsparrets store kulturpris

Det blev operasangerinden Elsa Dreisig, der lørdag aften kunne lade sig hylde i Odeon i Odense, da hun modtog Kronprinsparrets Kulturpris 2019. Kulturprisen uddeles hvert år for at hædre og synliggøre en markant kunstner eller en gruppe kunstnere med internationalt format. Elsa Dreisig fik med prisen overrakt 500.000 kr. samt et kalejdoskop skabt af Olafur Eliasson.

Aftenens anden store pris, Kronprinsparrets Sociale Pris, gik til den sociale indsats Bydelsmødre. Og som allerede offentliggjort gik Kronprinsparrets to Stjernedryspriser til den socialøkonomiske virksomhed FRAK samt sangskriver og sanger Jada.

Tilbage efter arbejdspres

28-årige Elsa Dreisig er en af de største danske operatalenter og færdes allerede hjemmevant i en række af verdens førende opera- og koncerthuse. Senest har hun sunget rollen som Zerlina i Pariseroperaens opsætning af ‘Don Juan’ og haft scenedebut i Korea i Richard Strauss’ sangcyklus ‘Vier Letzte Lieder’. Tidligere i år måtte Elsa Dreisig imidlertid aflyse en række koncertoptrædender i Danmark blandt andet ved Copenhagen Opera Festival på grund af for stort arbejdspres. Lørdag aften var hun dog tilbage på en dansk scene.

”Når Elsa Dreisig udfolder sit sangtalent, rammer hendes vokal publikum med en renhed, der både vidner om sanselig melankoli, kunstnerisk overskud og alsidighed,” lød det i begrundelsen fra H.K.H. Kronprinsen.

Elsa Dreisig er opvokset i Frankrig med dansk mor og fransk far. Hun er uddannet fra Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse Paris og Leipzig Musical High School og i dag fast tilknyttet Staatsoper i Berlin.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Jeg skriver nyheder, debat, analyser og baggrundsartikler om kunst og kultur med fokus på branchen, forretningen og beslutningstagerne. Modtager meget gerne alle former for ris, ros, tips og kommentarer på lars@kulturmonitor.dk