TOP

22-årig violinist er eneste danske finalist i international musikkonkurrence

22-årige Anna Agafia Egholm er den eneste dansker i finalen i den klassiske musikkonkurrence, Carl Nielsen Internationale Konkurrencer, der bliver afholdt i Odense denne weekend. Det skriver Fyns Stiftstidende.

Anna Agafia Egholm skal konkurrere i violinspil, og det er ikke første gang, at hun medvirker i konkurrencen. I 2016 gik hun videre til 2. runde, men røg derefter ud.

“Derfor føles det virkelig godt at være kommet til finalen. Mit personlige mål var at komme til at spille med orkester i 3. runde, så uanset hvordan det ender søndag, har jeg nået det, jeg ville,” siger hun til Fyns Stifstidende.

Carl Nielsen Internationale Konkurrencer er en konkurrence for violin-, klarinet- og fløjtespil og bliver for første gang i år afholdt i komponistens hjemby, Odense. Foruden hædren, vinder første pladsen også en check på 12.000 euro (ca. 90.000 kr., red.), anden pladsen modtager 10.000 euro (ca. 75.000 kr., red.), og tredje pladsen modtager 8000 euro (ca. 60.000 kr., red.) Desuden kan deltagerne også vinde prisen for Bedste Fortolkning, Odense Symfoni Orkester Prisen samt Børne Jury Prisen.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen.