TOP

2019 blev et rekordår for forlaget Batzer & Co

23 bøger har forlaget Batzer & Co nået at udgive i løbet af 2019, hvilket er rekordmange udgivelser for forlaget, som tidligere højest har sendt 18 udgivelser på gaden i løbet af et år. Det skriver sn.dk

De 23 udgivelser dækker over 13 nye bøger og 10 genoptryk.

Bag forlagets udgivelser finder man en række forfattere, der har modtaget nogle af de fineste litterære priser. Dette gælder ikke mindst Olga Tokarczuk og Peter Handke, som begge blev udråbt som modtagere af Nobelprisen i litteratur i år, skønt Olga Tokarczuk modtog prisen for 2018.

“Vi er formentlig det eneste forlag i verden, som har prøvet det,” siger forlægger Arild Batzer til sn.dk.

Forlagets bedst sælgende bog i år – med 10.000 solgte eksemplarer indtil videre  –  er ‘Ar’ af Audur Ava Ólafsdóttir, som fik Nordisk Råds Litteraturpris i 2018.

“Den første bog, vi udgav med hende, solgte kun 500 eksemplarer. Nu sælger hun mere end Per Petterson og Tomas Espedal. Det viser, hvor vigtig Nordisk Råds Litteraturpris er,” siger Arild Batzer til sn.dk.

Arild Batzer, der tidligere på året blev hædret med Blixenprisen, beskriver 2019 som et sindssygt år, og han kan nu se frem til endnu et travlt år. 21 bøger er indtil videre på tegnebrættet til 2020 – heraf fem bøger, som forlaget ikke nåede at udgive i 2019.

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.