TOP

16 gavlmalerier skal give udsat boligområde positiv energi: “Jeg er godt klar over, at det ikke kan stoppe et skyderi”

I Københavns Nordvest-kvarter har de gamle og slidte husgavle fået en kunstnerisk skønhedsbehandling. På initiativ fra kurator Jens-Peter Brask har 16 forskellige kunstnere malet hvert deres gavlmaleri på husgavlene på Rentemestervej og Møntmestervej. Det er andelsforeningen AB Mønten, der har stillet de 16 gavle til rådighed for projektet.

Jens-Peter Brask håber på, at de farverige gavle kan have en positiv påvirkning på området:

”Der er rigtig god energi i værkerne, og det er forhåbentlig også med til at smitte af på området,” siger han og fortsætter

”Jeg er godt klar over, at det ikke kan stoppe et skyderi, hvis der er et skyderi i gang, men det løfter området, og det er meget mere positivt at komme ud og se de her glade og smilende gavle, end det var at komme og kigge på en gul og ligegyldig gavl.”

Der er ikke alene en forhåbning om, at gavlmalerierne kommer til at påvirke området positivt, kuratoren Jens-Peter Brask håber også på, at de kan være med til at skabe samtale og dialog blandt områdets beboere og dem der færdes i området:  

”Når man går fra at se på en kedelig gul og ligegyldig gavl, og der så kommer et stort maleri, man kan tage stilling til, og man kan tale med hinanden om som beboere, så opstår der en dialog omkring gavlene. Nu er der noget man kan tale om, hvorimod står man og kigger på en gul gavl, så kan man tale om vejret, og hvor ondt man har i sit knæ.”

Projektet har fået økonomisk støtte af blandt andet Områdefornyelse Nordvest, der gerne vil understøtte en positiv byudvikling gennem kulturelle projekter. Det er planen, at gavlene skal fremhæve kvarterets kant og skabe en ny kreativ rute i Nordvest.

Blandt de 16 kunstnere der har lavet malerier til projektet, kan man blandt andet opleve danske kunstnere som Peter Birk, Jon Stahn og HuskMitNavn, men flere internationale kunstnere har også bidraget til projektet.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på natalie@kulturmonitor.dk