TOP

15 nye medlemmer udpeget til legatudvalg i Statens Kunstfond

Fra 2020 vil nye ansigter betræde Statens Kunstfonds gange. 15 nye medlemmer af seks forskellige legatudvalg er netop blevet udpeget for de kommende fire år. 

Som medlem af et udvalg for Statens Kunstfond, bliver man udpeget for en fireårig periode. 

De 15 nye medlemmer kommer til at udgøre halvdelen af de samlede medlemmer, hvor resten vil blive udpeget af den fungerende kulturminister senere på året. 

FAKTA

De 15 nyudpegede medlemmer

Legatudvalget for Billedkunst
Jeannette Ehlers – formand
Henrik Menné
Lise Skou

Legatudvalget for Kunsthåndværk og Design
Anne Damgaard – formand
Hans Sandgren Jakobsen

Legatudvalget for Litteratur
Dennis Gade Kofod – formand
Lars Hornemann
Iselin Hermann

Legatudvalget for Scenekunst
Lisbeth Burian – formand
Karen-Maria Bille

Legatudvalget for Musik
Andy Pape – formand
Sissel Vera Pettersen
Lise Cabble

Legatudvalget for Film
Phie Ambo – formand
Karin Dam

Vis mere

De 15 personer er på hvert deres fagområde eksperter og skal være med til at arbejde for, at så mange som muligt får mulighed for at møde kunst i deres liv. Blandt andet er billedkunstner Jeanette Ehlers blevet udpeget som formand for legatudvalget for Billedkunst. Hun var på manges læber i 2018, da hun offentliggjorde en kontroversiel statue ved navn ‘I am Queen Mary’, som skulle minde Danmark om vores kolonitid på De Vestindiske Øer. 

Kulturminister Joy Mogensen (S) har udpeget formændene i de seks forskellige udvalg. Som formand bliver man ligeledes en del af Kunstfondens bestyrelse. 

Hvert år uddeler Statens Kunstfond i omegnen af 550 millioner kroner til mere end 6.000 projekter eller kunstnere.

Statens Kunstfond består af 54 personer, der er udpeget af kulturministeren og Statens Kunstfonds repræsentantskab. De 54 personer sidder i 12 udvalg: seks legatudvalg og fem projektstøtteudvalg samt ét samlet projektstøtte- og legatudvalg for arkitektur.

Jeg skriver nyheder og større artikler om alt inden for kulturbranchen. Kontakt mig gerne med tips og idéer på mads@kulturmonitor.dk