TOP

11 personer beskyldt for krænkende adfærd på Forfatterskolen

Forfatterskolens whistleblower-undersøgelse har resulteret i 43 indberetninger om chikane eller krænkelser. Det oplyser Forfatterskolens bestyrelse i en pressemeddelelse.

Indberetningerne omhandler krænkelser, der skal være foregået i perioden 1989 til 2018, og de vedrører i alt 11 personer.

27 af indberetningerne vedrører personer i tidligere ledelsesfunktion. Desuden bliver det bemærket, at “størstedelen af indberetningerne vedrører mere end én person og mere end én isoleret hændelse”.

“Whistleblower-undersøgelsens resultater bidrager til bestyrelsens samlede billede af en kultur på Forfatterskolen, der historisk har set gennem fingre med grænseoverskridende adfærd, og den understøtter de forandringer i skolens ledelse og kultur, som bestyrelsen igangsatte med ændrede adfærdsregler i 2017. Den vil ligeledes fungere som et vigtigt redskab i den kulturændring, som bestyrelsen er i færd med at implementere. Dette arbejde vedrører især de organisatoriske og administrative forretningsgange i den daglige ledelse, og i den forbindelse er vi i dialog med Kulturministeriet,” skriver Forfatterskolens bestyrelse.

Whistleblower-undersøgelsen blev sat i gang af Forfatterskolens bestyrelse den 26. oktober 2018 og blev afsluttet midt i december. Undersøgelsen blev sat i gang efter, at bestyrelsen i et brev fra 55 forfattere blev opfordret til at lave en uvildig undersøgelse for at afdække, om der var hold i “de mange vedholdende rygter, der florerer om Forfatterskolen”.

Forfatterskolens daværende rektor, Jeppe Brixvold, blev afskediget samme dag, som whistleblower-ordningen blev sat i gang. Forfatterskolens bestyrelse forklarede i en pressemeddelelse fyringen med et ønske om “at skabe ro og for at arbejde for den rette ånd og kultur.”

Journalist og redaktør på Kulturmonitor. Skriver og redigerer nyheder, kommentarer, analyser og baggrundsartikler om alt inden for kulturbranchen. Skriv til mig på birgitte@kulturmonitor.dk med alle former for input, der kan være med til at gøre Kulturmonitor til Danmarks bedste kulturmedie.